eet gezond voor een beter gevoel

Waarom het zo belangrijk is gezonde leefgewoontes aan te nemen

Gezonde levensstijl

Wanneer u gezond leeft voelt u zich vaak fitter dan wanneer u dat niet doet. Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden indien u gezond wilt leven. Op de eerste plaatst is een regelmatig leefpatroon van groot belang.

Gezond leefpatroon
Een gezond leefpatroon is een regelmatig leefpatroon dat in een dergelijk geval wordt bedoelt. Een belangrijk punt daarbij is dat u bijvoorbeeld zoveel mogelijk op vaste tijden eet. Ook is hierbij een goede nachtrust noodzakelijk. Wanneer u naast uw werk voldoende rust in acht neemt zal dat u leefstijl zeker ten goede komen. Naast voldoende rust is zeker ook beweging een belangrijke factor. Door met een vaste regelmaat ook een goede dosis inspanning te leveren is dat goed voor uw lichaam en geest. Het is belangrijk om zeker iedere dag minimaal een half uur te bewegen. Dat kan men door door een sport te beoefenen maar ook door een het maken van een flinke wandeling. Het is dus niet beslist noodzakelijk u zelf af te beulen in een sportschool, ook door met de fiets naar het werk te gaan is al goed voor u noodzakelijke beweging per dag. Laat vaker de auto staan en ga te voet, indien mogelijk , om boodschappen en dergelijke. Uiteraard is het beoefenen van fittness goed. Doe dat zoveel mogelijk onder begeleiding zodat u geen verkeerde oefeningen doet die slecht zijn voor uw lichaam. Zoals reeds eerder vermeld is, naast de nodige inspanning, het beslist noodzakelijk een goede nachtrust te nemen. De slaapbehoefte verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen kan men zeggen dat een slaap van minimaal 6,5 tot 8 uur voldoende is.

Ongezond
Iedereen van ons weet wel dat roken en te veel alcohol drinken slecht is voor het lichaam. Daarom is het afleren van deze slechte gewoontes zeer gewenst voor een gezonde levenstijl. Wanneer drinken en roken een verslaving is zal u uw lichaam afbreken. Dat zal voorkomen moeten worden.

Voeding
Wanneer u een goed eetpatroon wilt hebben zal een ook het kiezen van de voeding daar een onderdeel van zijn. Nu is het vaak moeilijk om aan te geven wat een bepaalde persoon moet eten om gezond en fit te blijven. Iedere persoon heeft wel een bepaalde hoeveelheid nodig aan voedingsstoffen. Vrouwen hebben over het algemeen 2000 calorieën per dag nodig en mannen 2500 calorieën. Natuurlijk speelt de lichamelijke arbeid hierbij een belangrijke rol. Wanneer u gezonde voeding eet krijgt u ook de nodige vitamines binnen. De belangrijkste punten waar u op moet letten om gezond te eten zijn: eet gevarieerd, regelmatig en niet te veel. Ook moet men er op letten dat er niet te veel vet wordt gegegeten. Eet daarom niet uit “de muur” maar neem gezonde voedingswaren. Eet brood en aardappels met daarbij voldoende groenten en fruit. Indien u deze punten in de gaten houdt met daarbij voldoende beweging zal ook het lichaamsgewicht in orde blijven. Het is wel belangrijk dat u voldoende drinkt maar daarmee worden geen alcoholische dranken bedoeld. Gebruik indien gewenst een of meerdere multivitamines als u zich daar goed bij voelt.


Geef een antwoord